Gereedschap om met kleuren te werken

Als je een website maakt werk je met kleur, kleur is een essentieel onderdeel van het ontwerpen, of het je eigen maken, van een website. Je kunt in programma’s als Photoshop of Illustrator je kleuren kiezen, maar er zijn ook websites waar je een palet samen kunt stellen of variaties van dezelfde kleur kunt vinden. De twee die ik het meest gebruik:

  • calcolor.co – deze gebruik ik vooral om verschillende schakeringen van dezelfde kleur te vinden. Handig bijvoorbeeld voor schaduwen, hover-state en highlights. Kijk onder blend: het verloop kan naar zwart, naar wit, of naar een andere kleur.
  • coolors.co – deze gebruik ik voor het samenstellen van een kleurenpalet voor een website. Je kunt een account aanmaken en je kleurenpaletten een naam geven en bewaren, je kunt ze in verschillende formats exporteren, maar je hebt geen account nodig om de generator te gebruiken en een palet te exporteren. Klik op Start the generator! en je kunt met de spatiebalk kleuren genereren, kleuren die je mooi vindt vastzetten en kleuren verschuiven tot je tevreden bent.
Scroll naar boven